Taner Hoca Blog

ÖĞRENDİKLERİMİZİ NEDEN HAFIZAMIZDA TUTAMAYIZ?

Tam burada yazan ifadeleri psikoloji bölümünün son sınıfında algı psikolojisi dersinde yoğun bir şekilde işlemiştik. "Algı psikolojisi" derken, sakın algı yapma, algı yönetimi gibi kavramlar anlaşılmasın. İnsanda algılama süreçleri nasıl gerçekleşiyor ve nasıl çalışıyor konuları işlenmişti. Gerçekten çok önemli, insanın kendinin varlık bilincinin farkında olması anlamında çok değerli konular. Mesela görme işlevinin gerçekleşmesi bile yaklaşık 500 milyon yıllık müthiş bir evrimsel süreç. Işığın göze gelmesi ve beyinde görmenin algılanması ise apayrı bir serüven. İnsanın bilim yoluyla kendini ve yaşadığı evreni tanıması ve anlaması kadar müthiş bir şey yok. Gerçekten çok etkileyici.
Farkındayım, bir sözden konu nerelere gitti ama işlediğimiz dersler ve yaptığımız sunumlar geldi aklıma.
Bu arada Leonardo Da Vinci'nin, dahi olmasının yanında, çalışma yöntemlerindeki özgünlük de ayrıca araştırılmaya değerdir.
Hatta ben de öğrencilerime "duyusal körlük" içinde bulunmamaları, düşüncelerini doğru yönetmeleri konusunda sıklıkla uyarılarda bulunurum ve geribildirimler veririm. Bu konuda becerilerini geliştirmeleri için onları sıklıkla doğru şekilde yönlendiririm ve bilinçlendirmeye çalışırım...

Whatsapp Bilgi